Johan Cruyff Foundation

JCF.jpgOp 3 Maart 2016 hebben de Johan Cruyff Foundation en SportLED hun jarenlange samenwerking bekrachtigd en geformaliseerd. Dankzij deze samenwerking kan de Cruyff Foundation tijdens een aantal evenementen, zoals de Cruyff Foundation Cup en Open Dag, gebruik maken van de diensten van SportLED.

Natuurlijk heeft ook de relatie tussen SportLED directeur Rob Been (jr) en Johan Cruijff, en hun beider achtergrond bij AJAX ertoe bijgedragen dat beide partijen open stonden voor deze samenwerking. Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation, is blij dat op deze manier de positie van de Cruyff Foundation kan worden versterkt en verschillende doelstellingen kunnen worden gerealiseerd.

SportLED draagt de activiteiten van de Cruyff Foundation een warm hart toe, te meer daar de foundation zich sterk maakt voor de gehandicapte medemens. De Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking om in beweging te komen. Dit doet de Foundation d.m.v. de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door te bewegen worden kinderen fitter, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levelsloop actiever.

 Kijk voor meer informatie over de Cruyff Foundation op www.cruyff-foundation.org